11 Haziran 2012 Pazartesi

Düğün Bilgisi ve Ahlak Kültürü

Merhaba Canım,

Mevsiminin gelmesi sebebiyle açılış konumuzu "düğün bilgisi ve ahlak kültürü" olarak belirledik. Amacımız, düğüne gitmek zorunda olan, evde yemeği olmadığı için giden, kısmet maratonuna çıkan, vasıfsız yancı olarak bulunan hanımlara kolaylık sağlamak. Her ne için gidiliyorsa gidilsin bu küçük kılavuz sizin belki de karşı komşunuzdan daha samimi bir yardımcı olacak.(en azından bardakla duvar dinlemiyoruz!)

-Nasıl giyinicem, ne giycem?
Herşeyden önce şunu bilmelisiniz ki düğün sizin düğününüz değil. Yani şık ama gelinden daha fazla dikkat çekmeyen kıyafetler seçmelisiniz. Bilhassa beyaz giymemeli, daha asil bir hava katan koyu renkleri tercih etmelisiniz. Hatırlatmak isteriz ki taş yerinde ağırdır. Sizi kılığınız-kıyafetinizle değil, ramazanda verdiğiniz filtre ve zekanızla değerlendirmeliler. Sade olmak her zaman avantajınızdır. Hiç kafanız karışmasın ablam, aşağıda küçük bir örnek verdik bile :



-Saçlarımı değişik bi şey yapmak istiyorum, ne önerirsiniz?
Bu konuda aylarca yapılmış araştırmalarımız var. Türk kadınının elma tipi dediğimiz vücut şekline en uygun saç şekli maşa. Konunun uzmanı olan Mürvet Düğün Salonları sahibi Kamber Bey "başka türlüsü zaten gitmiyor, denendi fakat olmuyor. Geçenki düğüne gelen düz fönlü kadınlar yüzünden gelinle damat 1 ay sonra boşalmış. Kısmet..." dedi. Biz çok itibar etmedik gerçi ama yine de size örnek resimler bulduk. Bu arada kuaföre bissürü para vermeyin diye size evden kolaylıkla temin edebileceğiniz ekipmanlarla ufak tüyolar vereceğiz. Resimlere geçelim :



Aynı sonucu işte bununla da alabilirsiniz :


-Takı olarak ne takacağım?
Ülkemiz takı konusunda cennetten bir köşe. Aslında bor madenimiz var ama kullanamıyoruz. Kullansak bile geline bor takmak konusunda atalarımızın bizlere miras bıraktığı herhangi bir gelenek yok. Takı törenleri bilhassa kamera kayıtlarına alınan düğünün en önemli bölümleridir. Biz diyoruz ki hem geleneği bozmayıp altın takarak hem de sıradanlıktan uzaklaşarak isminizin hatırlanmasını sağlayın : "canım çok güzel olmuşsun" diyerek geline altın kelebek ödülünü takdim edin. Hatta dilerseniz ödülün köşesine "güneş gibi doğmuşsun, tiril tiril olmuşsun, beyaz atlı prensine, kelebek gibi konmuşsun" manisini de iliştirebilirsiniz. adobe iliştireytır.



-Kırmızı kuşak olayı nedir?
Gelinin henüz başlangıç seviyesinde olduğunu gösteren ikazdır. Ülkemizde kara kuşak takmaya hak kazanmış gelinler genellikle Elmalı, Kestel, Amik ve Obruk platolarından çıkar.

-Eklemek istediğiniz bi şey var mı?
Valla bizim yok. Bu düğün işleri gayya kuyusu gibi bi şeydir. Yapılan mekandan çalınan enstrümana, Şengül'ün kayınvalidesinden 4 görümceli damat düğününe kadar değişen dinamikler var. Elimizden geldiğince hepsi için kılavuz olmaya devam edeceğiz.

Paket Ağda : Gelin arabasının arka koltuğuna ısrarla binenlerin sitesi

(güle güle uzatın)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder